Mørke personlighedstræk

I dag vrimler det med artikler, bøger og kurser med gode råd og guidelines til at håndtere dårlig ledelse. Titler som ”Livsfarlig ledelse” og ”Psykopater i jakkesæt” vidner om, at ikke alle ledere er lige gode. Men hvorfor? Hvordan kan det være, at der er så mange ”dårlige” ledere derude? Og er de nu også så slemme?

Ifølge den seneste forskning er det muligt at måle hvorvidt nogle mennesker er ondere end andre, ved at kortlægge og måle personlighedens mørke kerne – den såkaldte D-faktor.

Et mørkt personlighedstræk er konsistente mønstre i tanker, følelser og handlinger, der er karakteriseret ved at være relateret til etisk, moralsk og socialt tvivlsom adfærd.

Senest har en gruppe forskere afdækket, at der findes ni mørke personlighedstræk, som udspringer af en overordnet mørk kerne i personligheden. Inspireret af intelligensforskningen, G-faktoren – den generelle intelligens, som påvirker vores kognitive evner – kalder de denne mørke kerne for D-faktoren.

”Hvis du har en høj D-faktor, er du typisk en person, der går nådesløst efter dine egne mål og er ligeglad med, at de påvirker andre negativt, eller også gør du det decideret for at skade andre. Samtidig er du overbevist om, at din opførsel er retfærdig” siger Ingo Zettler til Videnskab.dk. Han er professor MSO ved Institut for Psykologi på Københavns Universitet og en af forskerne bag det nye studie, som er bragt i Psychological Review.

Vi glæder os til at byde dig velkommen den 6. september, hvor vi sammen skal dykke ned i den nyeste forskning indenfor mørke personlighedstræk! 🙂

Praktisk information

Dato: 6. september 2019
Tid: 08:30 – 12:00
Sted: Langelinie Allé 47, 2100 København Ø
Senest tilmelding: 5. september 2019
No-show fee: 400 kr.
Parkering: Særligt ved dette arrangement er der sørget for fri parkering i parkeringskælderen til alle deltagere