Statistiske undersøgelser

People Test Systems udgiver årligt flere rapporter, der gennem teoretisk analyse og statistiske undersøgelser sætter fokus på psykologiske fænomener med relevans for erhvervslivet. Rapporterne udarbejdes på baggrund af data fra 60.000 årligt udfyldte personligheds- og logiske tests af mere end 100 forskellige nationaliteter.

Mørke sider i ledelse

Tør du erkende dine mørke sider? Om vi vil det eller ej, har vi alle mørke sider – personlighedstræk, som når de kommer til udtryk

Whitepaper - Why Job Analysis Matters

Whitepaper – Why Job Analysis Matters

Literature review based on the most recent job analysis research. The use of psychometric test tools in personnel selection remains the subject of much interest

Fremtidens ledelse

Hvis bare vi kunne se ind i fremtiden, ville vi vide præcis, hvad det er for nogle kompetencer, som vi og vores organisationer får brug

Adaptability Quotient (AQ)

I en stigende kompleks, foranderlig og uforudsigelig verden er evnen, viljen og ikke mindst modet til at forandre vigtigere end nogensinde før. Evnen til forandringer

Manipulation

Bedrag eller manipulation bliver ofte opfattet som noget mørkt og uetisk. Men hvad med den ”positive” manipulation, som er til for det fælles bedste, som kommer af et godt hjerte, og som har til hensigt at beskytte, at overtale eller at guide?

Diversitet under Overfladen

Kønskvoter, diverse short lists og strategier for Diversitet & Inklusion – ofte forkortet D&I – er på manges læber disse dage. HR ledere, rekrutteringsansvarlige og erhvervsledere ved, at det er vigtigt og i sidste ende har betydning for evnen til at skabe resultater og innovation.

Transformation in Progress

Vi lever i en tid, hvor transformation er blevet hverdagskost. Mennesket har alle dage måttet forholde sig til og indstille sig på nye tider og nye forudsætninger, men hastigheden, hvormed forandringerne sker, er steget markant.

IQ versus EQ

I takt med en stadigt øget digitalisering står det mere og mere klart, at digitale kompetencer ikke alene kan sikre os og virksomhederne i fremtiden.

Toplederen anno 2020

Diversitet, bæredygtighed, digitalisering, mening, motivation og trivsel. Kravene til moderne ledelse og bæredygtige forretningsmodeller har aldrig været større.

Mørke sider i ledelse

Mørket lurer i os alle, og under bestemte forudsætninger kan vores mørke sider træde frem i lyset.

Generation Y

Få svar på, om de yngre generationer er mere eller mindre skrøbelige, ambitiøse, motiverede og visionære end arbejdsmarkedets ældre generationer.

Toplederen 2019

En statistisk undersøgelse om, hvordan topledere adskiller sig fra andre medarbejdergrupper, med et visionært udsyn, et stort intellekt og en god portion rastløshed fylder de meget i omgivelserne – på bekostning af detaljen og det menneskelige hensyn.

Generation Z

En statistisk undersøgelse af forskelle og ligheder mellem yngre og ældre medarbejderes adfærd og færdigheder. Du kan blandt andet få svar på om de unge medarbejdere er nogle usikre sjuskehoveder, og om Generation Z har svært ved at udtrykke deres utilfredshed.

Toplederen 2018

En statistisk undersøgelse af hvordan topledere adskiller sig fra andre medarbejdergrupper. Du kan blandt andet få svar på, om toplederposter kun er for de hårdføre og om topledere er til at stole på.

Myten om den stressede mellemleder

En statistisk undersøgelse af forskelle og ligheder mellem mellemledere og medarbejderes personlighed og adfærd i forhold til stress.

Skab succesfuld forandring!

En statistisk undersøgelse af forskelle og ligheder blandt mellemledere og medarbejders personlighed og adfærd i forhold til forandringsvillighed. Du kan blandt andet få svar på, hvem der er mest forandringsvillige af medarbejder og mellemledere, og hvordan forandringsvilligheden kommer til udtryk.

Danske ingeniører – nu og i fremtiden

En statistisk undersøgelse af, hvordan danske ingeniører adskiller sig fra andre brancher på personlighed, adfærd, intelligens og færdigheder. Du kan blandt andet få svar på, om danske virksomheder ansætter ingeniører med de rette logiske og personlige kompetencer. 

Direktører anno 2017

En statistisk undersøgelse af, hvordan direktørers personlighed, adfærd, intelligens og færdigheder generelt har udviklet sig fra 2015 til 2016. 

Mellemledere i den offentlige & private sektor

En statistisk undersøgelse af forskelle og ligheder blandt mellemlederes personlighed og adfærd i den offentlige sektor. Du kan blandt andet få svar på, om de private mellemledere er mere detaljeorienterede end mellemledere i den offentlige sektor.

IT-specialister vs. IT-mellemledere

En statistisk undersøgelse af hvordan IT-specialisters personlighed og adfærd adskiller sig fra mellemlederes i IT-branchen. Du kan blandt andet få svar på, om IT-specialisten er den fødte fejlstøvsuger og om IT-specialisten vil trives i rollen som mellemleder.

Topledere før og nu

En statistisk undersøgelse af hvordan toplederes personlighed og adfærd har ændret sig igennem de seneste 10 år. Du kan blandt andet få svar på, om toplederen er blevet mere imødekommende og hvordan den moderne topleder løser sine opgaver i dag.

HR-branchen i Danmark

En statistisk undersøgelse af hvordan HR-branchen adskiller sig fra andre brancher på personlighed og adfærd. Du kan blandt andet få svar på om ansatte i HR-branchen er nogle ”sludrechatoller” og hvorvidt de er nogle uorganiserede arbejdsheste.

Kvindelige ledere anno 2016

En statistisk undersøgelse af forskelle og ligheder mellem kvindelige og mandlige lederes personlighed og adfærd. Du kan blandt andet få svar på, om kvinder tilføjer bløde værdier til ledelsen og om mænd er mere risikovillige.

Nyuddannede anno 2015

En statistisk undersøgelse af hvad der karakteriserer de nyuddannede anno 2015 i deres personlighed og adfærd. Du kan blandt andet få svar på om de nyuddannede kan stå imod, stå igennem og stå selv.

Det grå guld

En statistisk undersøgelse af de adfærds- og personlighedsmæssige karakteristika, som erhvervslivets ældste medarbejdergeneration bidrager med. Du kan blandt andet få svar på, om karriere blot er for den unge medarbejder, og om det grå guld er organisationens klippe.

Ejerlederne

En statistisk undersøgelse af hvad der karakteriserer ejerledere på personlighed og adfærd, og på hvilke måder de adskiller sig fra andre ledere. Du kan blandt andet få svar på, om ejerledere deler ud af magten, og hvorvidt ejerledere er mere entreprenante end andre ledere.

Talent DNA

Talent 100. Du kan blandt andet få svar på, om talenterne mister detaljerne, når tempoet er højt, og hvordan man (ikke) får øje på talenter.

Private vs. offentlige ansatte

En statistisk undersøgelse af forskellene blandt medarbejdere i offentlige og private virksomheder. Du kan blandt andet få svar på, om de private medarbejdere er mere ambitiøse end medarbejdere i offentlige virksomheder.

Ledige

En statistisk undersøgelse af, hvad der karakteriserer ledige. Du kan blandt andet få svar på, om ledige er mindre optimistiske og om de tager færre risici end personer i arbejde.