17. maj 2022

5 trin, der sikrer best practice i din rekrutteringsproces

Strukturér din rekrutteringsproces efter 5 enkle trin, der minimerer bias i rekrutteringen og øger sandsynligheden for, at den nye medarbejder kommer til at lykkes.

Vi har lavet en guide, som hjælper dig med at blive endnu bedre til at finde den helt rigtige person til jobbet.

Du kan hente den fulde guide her, mens du her i nyhedsbrevet, kan læse et sammenkog af pointerne.

Guiden giver dig indblik i den rekrutteringsproces, vi betegner som best practice.

Den er bygget op om 5 trin og har som sigte at alle kandidater bliver bedømt på et ensartet fagligt grundlag, så kandidaten bliver valgt ud fra, hvordan de personlige egenskaber matcher jobbets krav – og ikke hvilke personlige egenskaber vi godt kan lide eller selv har.

Samtidig giver de 5 trin dig et struktureret forløb, der ikke bare hjælper dig med at finde den rette, men også giver dig et indblik i, hvordan personen kommer til at performe på arbejdspladsen.

Herunder er en hurtig gennemgang af 5 trin, der danner den struktur, vi anbefaler, at et rekrutteringsforløb indeholder

1. Prioritér kompetencer
Du skal sammen med de personer, der er involveret i rekrutteringsprocessen finde frem til de 4-6 kompetencer, som I mener, er de vigtigste for jeres kommende medarbejder.

2. Udarbejd og validér en jobprofil
Med udgangspunkt i de valgte kompetencer kan du udarbejde og tjekke kvaliteten af din jobprofil i People Test Match.

3. Brug en standardiseret interviewguide med afsæt i jobprofilen
På baggrund af jobprofilen får du adgang til en struktureret interviewguide, som er baseret på de kompetencer, du har prioriteret.

4. Analysér testresultatet
Når testen af kandidaten er gennemført, skal testresultatet analyseres på følgende parametre: validitet, matchscore og jobrelevante kompetencer.

5. Lav en onboardingplan
Brug indsigterne fra rekrutteringsforløbet for at forstå, hvad der motiverer og driver den kandidat I ender med at vælge, til at lave en skræddersyet onboardingplan, der giver kandidaten gode muligheder for både at trives og præstere i jobbet.

Man kan aldrig garantere, at en kandidat vil blive en succes på en arbejdsplads. Mennesker er komplekse, og hvordan de fungerer i en ny sammenhæng er aldrig til at forudsige 100%. Livsforandringer, der har betydning for, hvordan kandidaten præsterer på arbejdspladsen, kan altid forekomme.

Men følger du de 5 trin, vurderer du kandidaterne på mere objektive vilkår og optimerer sandsynligheden for, at den kandidat, I vælger, bliver en succes.

Flere artikler